Három ünnep a Sacré Coeur nővéreknél

Ritkán adatik meg, hogy egy éven belül minden képzési szinten legyenek olyan magyarok, akik elköteleződnek a rendben különböző fokban. A 2019-es év ilyen kegyelemmel teli esztendő.

Erika örökfogadalmáról már beszámoltunk a korábbiakban, így most csak az elmúlt szűk 1 hónap eseményeit szeretnénk megosztani veletek.

Szeptember 14-én, novíciátusi idejét befejezve, M. Timi hazajött Magyarországra és ünnepélyesen letette első fogadalmait a Zugligeti Szent Család templomban. Francia, osztrák, német és magyar Sacré Coeur nővéreken túl számos családtag és barát vett részt ezen a szép ünnepen.
Két kereszt


Timi megkapja az elsőfogadalmas keresztet
Első fogadalmak letétele a tartományfőnöknő jelenlétében
Hivatalos dokumentumok aláírása
Sacré Coeur csoportkép





JP-k együtt (Elsőfogadalmasok)
 Egy héttel később Lyonban elkezdődött a novíciátus Cili és Caroline számára, Ági és Irene pedig a 2. évet kezdték meg. Egyszerű, de szép ima tette hivatalossá ezt az alkalmat, melyen több magyar nővér is részt vett. A hétvége során a készülődés mellett a beszélgetésekre és a közös játékra is maradt idő. Örömteli, tartalmas napokat töltöttünk együtt a nyelvi kihívások ellenére is.

Kápolna a lyoni közösség otthonában
A novíciátusi közösség

Twin it!
Alig telt el 2 hét és ismét ünnepeltünk. Két újabb jelölt belépése adott lehetőséget egy újabb közös, örömteli együttlétre, imára. Anna és Erzsi csatlakoztak hozzánk, hogy megkezdjék kb. 2 éves jelölt idejüket a Zugligeti közösségünkben, így Katával együtt immár 3 jelölt él velünk. Nagy öröm számunkra befogadni a fiatalokat és tanulni tőlük, mindig megújulni általuk.

Kérjük imáitokat a képzés különböző fokain levő fiataljainkért és az örökfogadalmas nővérekért is, hogy meg tudjuk élni alapítónk, Magdolna Zsófia (Madeleine Sophie Barat) vágyát és hívását: Cor unum et anima una in Corde Jesu (Egy szív, egy lélek Jézus szívében).






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések