Pünkösdi ima

1. Lecsendesedésképpen neghallgatom az éneket, megengedve, hogy nem értem a szövegét, csak a refrént: Veni Sancte Spiritus!
2. Elolvasom a a szentírási szakaszt kétszer, majd megfogalmazom, hogy mi az a kegyelem, amit most kérek a Szentlélektől erre az imaidőre.

 "Senki sem mondhatja: »Jézus az Úr«, csakis a Szentlélek által.
A kegyelmi adományok különfélék ugyan, de a Lélek ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. És az erőmegnyilvánulások is különfélék, de Isten, aki mindezt mindenkiben cselekszi, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulásait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. Egyik a bölcsesség szavait kapja a Lélek által, a másik a tudományét ugyanattól a Lélektől. Más valaki a hitet kapja ugyanabban a Lélekben, ismét más a gyógyítások adományát az egy Lélek által, 10vagy csodatévő hatalmat, prófétálást, a szellemek megkülönböztetését, a nyelveken való beszédet vagy a nyelveken való beszéd értelmezését. Ezt mind egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek.
Mert amint a test egy, bár sok tagja van, a testnek pedig minden tagja, bár sok, mégis egy test, úgy Krisztus is. Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté keresztelkedtünk, akár zsidók, akár görögök, akár szolgák, akár szabadok; és mindnyájunkat egy Lélek itatott át." (1Kor12, 3b-13)

3. Az alábbi kérdésekkel elidőzök a csendben, és engedem, hogy a válasz a szívemben szülessen meg, ne a fejemben. 
  • Visszagondolva az elmúlt időre, mikor tapasztaltam a Szentlélek jelenlétét és hogyan?
  • Körülöttem élő embertársaimban a Lélek mely ajándékait veszem észre?
  • Mi az az adomány, amit a Lélek nekem adott, hogy kamatoztassam?
  • Hogyan élek ezzel az ajándékkal? Hogyan használhatnám fel jobban mások szolgálatára?
4. Személyesen beszélgetek a Szentháromság valamelyik személyével arról, ami feljött bennem, megérintett vagy akár ellenállást ébresztett bennem.

5. A Dicsőség elmondásával lezárom az imát

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések