Ima a teremtés védelméért 2/I.

Az éhezés megszüntetésért, az élelmiszerbiztonság megteremtéséért, a táplálkozás javításáért és a fenntartható mezőgazdaság előmozdításáért
I. „Boldogok vagytok, akik most éheztek, mert majd jóllaktok!” (Lk6, 21)

Milyen nehezek Jézus Boldogság-mondásai, még ha szavai nagyon is világosak.

A teremtett világot mi kaptuk, de nem lehetünk iránta közömbösek. Isten megteremti a világot, megteremti a férfit és a nőt, és örökségül ránk bízza, hogy viseljük gondját a teremtett világnak. Azután elküldte hozzánk Jézust, aki ezt a tanítást hagyta ránk.  A Boldogság-mondások közelebb visznek minket a leggyengébbekhez, és azokhoz a peremen élőkhöz, akik az elsők Isten országában. Mi mit teszünk?

A világot pusztító éhínség ellen még mindig harcolnunk kell. Most lássuk,
mi az, amit az évek során elértünk, ami segített az éhínség elleni küzdelemben és a felszámolása felé vezető úton.
Számos szervezet küzd az éhezés ellen, de az egyik legfontosabb a World Food Program (WFP).
Évente 80 országra terjed ki a működésük, és évi 80 millió ember nekik köszönhetően kap ételt. Az éhezés megszüntetésére irányuló humanitárius szervezetek vezetőjeként tekintenek rá.
Nemcsak élelmiszersegélyt nyújtanak minden olyan országnak vagy közösségnek, ahol magas az alultápláltság aránya, hanem segítenek a képzésben és a fejlesztésben, hogy ők maguk is   képesek legyenek élelmiszert előállítani.
A WFP szerint "... minden évben kb. 12,6 milliárd adagot osztunk szét, egy adag becsült költsége 31 cent". Ez emlékeztet arra a hatalmas erőfeszítésre, amelyet ez a szervezet tesz az élelmiszer előállításáért, ami az élet alapja.
Hogyan követhetjük magunk is ezt az utat?

A kormányok a WFP fő finanszírozói, de vannak olyan magán nonprofit szervezetek is, amelyek segítik pl. a logisztika javítását. De egyénenként is tehetünk önkéntes hozzájárulásokat. A személyes adományok segíthetnek válság idején. Élelmiszerek adományozhatók iskoláknak és élelmiszer-ösztönzők adhatók a lányok iskolába történő küldésének motiválására (mivel a lányok a háztartási munkákban érintettek). Élelmiszer fizetésként és ösztönzőként adható azoknak, akik iskolákat, kórházakat vagy infrastruktúrát építenek a közösségben háborús konfliktusok vagy természeti katasztrófák után. 
Ezenkívül a program nemcsak ételeket adományoz, hanem megfelelő intézkedésekkel segíti vidéken az élelmiszerek beszerzését és mezőgazdasági piacra való eljuttatását.

Folyt.köv. 








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések