Ima Magdolna Zsófiával (RSCJ)

Pünkösd felé közeledve, és Magdolna Zsófia május 25-i emléknapja kapcsán néhány Szentlélekkel kapcsolatos mondatát idézzük rendalapítónknak.

Hogyan imádkozzak?

  •  Elcsendesedem - becsukom a szememet, röviden figyelek a körülöttem lévő hangokra, zajokra, majd befelé figyelek, hogy bennem mi szól, milyen vágyak érzések
  • Elolvasom a mondatokat és figyelem, hogy melyik szól nekem most leginkább. 

"Ha a Szentlélek átveszi egy szív fölött az irányítást, első dolga az, hogy lefegyverezze."

"A Lélek életünk minden percében azt kéri tőlünk, hogy feltétel nélkül adjuk át magunkat az Ő vezetésének." 

"A Szentlélek benned akar működni, de szüksége van akaratodra. Ez olyan, mint az olyan források, amelyek hosszú időn át elrejtve maradnak. Léteznek, de valami megakadályozza, hogy felszínre törjenek. Ásd ki őket, távolítsd el a földet, amely elfojtja őket, és pillanatok alatt kibuggyan az átlátszó, kristálytiszta víz."

"Kitartóan imádkozzunk az isteni Lélekhez, hogy újítsa meg szívünket, és adja, hogy megértsük Jézus Krisztust és a hozzá vezető utat."

„Imádkozzunk a Szentlélekhez, hogy vezessen bennünket, s ekkor a Lélek finom sugallatát követve fogunk cselekedni. Szokjuk meg, hogy ezen az isteni ösvényen járjunk, a kegyelmet és nem a természetet követve. Ha túl gyorsan megyünk, könnyű a második hatása alá kerülni. Ah, nagy művészet, csak Jézus Lelkét követve cselekedni.”

  • A csendben azzal a mondattal, szóval maradok, amelyik most megszólított. Lassan ismételgetem, és engedem, hogy Isten általa szólítsa meg az értelmem, a szívem, az akaratom. 
  • Beszélgetek Jézussal vagy a Szentlélekkel arról, ami most a szívemben van: vágy, félelem, kérés, kérdés...
  • Az ima végén elmondhatok vagy énekelhetek egy Szentlélek-hívó éneket. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések