"Örüljetek és ujjongjatok"

Ezzel a címmel jelent meg Ferenc pápa apostoli buzdítása idén tavasszal, amely két hete már magyarul is kapható. Jó útravaló lehet a nyárra ez a bátorító, lelkesítő meghívás az életszentségre.

"Nem kell püspöknek, papnak, szerzetesnőnek vagy szerzetesnek lennünk, hogy szentek legyünk. Gyakran megkísért bennünket a gondolat, hogy az életszentség azok kiváltsága, akiknek megadatik a mindennapos teendőktől való távolmaradás, és sok időt szentelnek az imádságra. Nem így van. Valamennyien arra kaptunk meghívást, hogy szentek legyünk; azáltal, hogy szeretettel élünk és mindegyikünk felajánlja a maga tanúságtételét a napi teendőiben, épp ott, ahol van. 
Ez az életszentség, amelyre az Úr hív téged, apró gesztusokkal növekszik." (GE 14.)
Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest





"Nem kell félni az életszentségtől. Nem foszt meg erőtől, élettől és örömtől. Épp ellenkezőleg, elérkezel oda, hogy az leszel, aminek az Atya elgondolt, amikor megteremtett, és hűséges leszel önmagadhoz. A tőle való függés felszabadítás a rabszolgaságból és elvezet méltóságunk felismeréséhez.(GE 32)






Ne félj magasabbra törekedni és engedni, hogy Isten szeressen és megszabadítson. Ne félj a Szentlélek vezetésére hagyatkozni.
Az életszentség nem tesz embertelenné, mert találkozást jelent a te gyöngeséged és a kegyelem ereje között." (GE 34.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések