A remény jeleként


Ha elképzeljük, mit érezhetett Philippine Duchesne és négy társa útban az Újvilág felé, ez segít, hogy megértsük, ők valamennyien a hit asszonyai voltak. Csak a tengert és az eget látták. Betegség gyötörte őket, nem volt rendes élelmük. A szelek és a hullámok félelmetesek voltak. Az új földön bizonytalanság várt rájuk. Philippine-t Jézushoz fűződő szoros kapcsolata erősítette, és segítette abban, hogy reménnyel élje meg ezt a kockázatos időszakot.

Hozzá hasonlóan ma is megélünk rémisztő pillanatokat, noha másképpen. Amikor elhagyjuk az otthonunkat, hogy keressük, mi Isten akarata a számunkra, bizonytalanok vagyunk, és félünk. 

Amikor minden bizonytalannak tűnik, amikor az emberek reménytelenek, amikor a gyűlölet és az irigység növekszik, miközben a szeretet és a megbocsátás fogyatkozik, képesek vagyunk-e arra, hogy a környezetünkben élő emberek számára a remény jelei legyünk?

Philippine mutatja az utat. Az életünk útjához szükséges erő Jézus átszúrt Szívének szemléléséből fakad. Jézus Szívének szeretete, ami Philippine-t is erősítette, formáljon bennünket, hogy remény és  áldás lehessünk mások számára.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések