Jézus tekintete

Ezt a Jézust ábrázoló képet, ikont, nem lehet csak úgy mellékesen vagy futva megnézni. Olyan intenzitást sugároz magából, mely figyelmet, elmélyült szemlélődést, összeszedettséget kíván.



Jézus először is arra hív meg minket, hogy legyünk egy kicsit nála, legyünk egy kicsit vele. Tekintete nem irányul mereven egy valamire, mégis ránk néz. Olyan, mintha megnyitná a szívünket, hogy helyet találjon bennünk Istennek. Helyet, ahol a csenddel, a várakozással, a meghallgatással találkozhatunk. Jézusnak van ideje, sok ideje van, személyesen rám, nekem. Hallgat és beszél, s a bennem és körülöttem lévő dolgok letisztulnak. Egyszerűen jelen lenni, időt szánni a lélegzésre, a fellélegzésre, s aztán valamivel nyugodtabban, szeretetteljesebben tenni meg a következő lépést, Jézus tekintetét még szívünkben őrizve.

Megjegyzések

  1. Lehet, vagy érdemes-e azért imádkozni, hogy valaki egy felebarátod, megtérjen?

    VálaszTörlés
  2. Természetesen lehet és érdemes is. Az egyházban egy sor példa van erre, álljon itt Szent Mónika férje (Szent Ágoston édesapja) esete: "Mikor eladósorba került, Mónikát a még pogány Patriciushoz adták feleségül. Sokat fáradozott azon, hogy férjét megnyerje Krisztusnak, de nem szavakkal, hanem a tettei által hagyta beszélni férjével az Urat. Férje hűtlenségeit és féktelen dühkitöréseit hallgatag türelemmel viselte, s a szeretetnek az a nyelve, amelyben a bölcsesség és a kereszt szeretete nyilvánult meg, végül meghódította a férjét. Patricius élete vége felé katechumen lett, és a halálos ágyán megkeresztelkedett.".
    Üdv, Erika nővér

    VálaszTörlés
  3. Kérlek Benneteket imádkozzatok ma értem, hogy az Úr velem legyen, körbe fogjon minden oldalról és az egész bensőmet Ő töltse be. Óvjon vigyázzon rám! Mert ma Ő minden reménységem!
    Köszönöm: Zsuzsa

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések