Ha életünkben nincs igazi csend...

Kép innen: faceboook/Centro Ignaciano de Espiritualidad Mexico
"Nemcsak a hangok teszik széppé a zenét, hanem a benne lévő csend is. Ha erőnek erejével úgy akarunk boldogok lenni, hogy életünk minden csendjét hanggal töltjük ki, ha úgy akarunk produktívek lenni, hogy pihenés helyett mindig csak dolgozunk, csak azt érjük el, hogy pokollá tesszük magunknak a földet.
Ha életünkben nincs igazi csend, muzsikánkban nem hallatszik Isten. Ha életünk minden zugát "élmény"-nyel töltjük el, Isten csöndesen visszahúzódik szívünkből, bensőnk üres marad. Ha életünk szétfolyik a haszontalanul kimondott szavakban, akkor semmit sem fogunk meghallani abból, amit a szívünk mélyén hozzánk intéznek;"

Mócsy Imre SJ

Megjegyzések

  1. Szeretnék most valami falrengetőt írni,nagy szavakat használni, de én egy egyszerű ember vagyok, így csak azt tudom mondani: DE JÓK VAGYTOK!
    Bejegyzésről bejegyzésre haladva lelkivezetésként hat rám amit mondtok.
    gigalájk, Zsuzsi
    bár ha lennénk többen akik fejtegetnénk tovább még jobb lenne

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsi,nagyon köszönjük a visszajelzést, ilyenkor érezzük azt, hogy igen, ezért érdemes csinálni:-)

      Szerencsére kapunk visszajelzéseket mailban is (nem is tudjuk mindegyiket megválaszolni), és jönnek emberek beszélgetni is. Épp ma reggel jött egy témajavaslat Svájcból, azt a tippet adták, hogy foglalkozzunk majd a hétköznapi aszkézissal...szóval majd jön az is, nagyböjtre időzítve:).

      Ha van időd, írj máskor is, üdvözlünk szeretettel:
      RSCJ nővérek

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések