Elmélkedésre

Arcabas: Angyali üdvözlet
"Isten pedig a hatodik hónapban elküldte Gábriel angyalt Galilea városába, amelynek Názáret a neve, egy szűzhöz, aki el volt jegyezve egy férfival. A neve József volt, Dávid házából, a szűz neve meg Mária. Bement hozzá az angyal, és így szólt: ,,Üdvözlégy, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled.' Őt zavarba ejtette ez a beszéd, és elgondolkodott, hogy miféle köszöntés ez. Az angyal pedig folytatta: ,,Ne félj, Mária! Kegyelmet találtál Istennél. Íme, méhedben fogansz és fiút szülsz, és Jézusnak fogod nevezni. Nagy lesz ő, a Magasságbeli Fiának fogják hívni; az Úr Isten neki adja Dávidnak, az ő atyjának trónját, és uralkodni fog Jákob házában mindörökké, és királyságának nem lesz vége' . Mária erre megkérdezte az angyaltól: ,,Miképpen lesz ez, hiszen férfit nem ismerek?' Az angyal ezt felelte neki: ,,A Szentlélek száll rád, és a Magasságbeli ereje megárnyékoz téged; azért a Szentet is, aki tőled születik, Isten Fiának fogják hívni. Íme, Erzsébet, a te rokonod is fiat fogant öregségében, és már a hatodik hónapban van, ő, akit magtalannak hívtak, mert Istennél semmi sem lehetetlen' . Mária erre így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint.' És eltávozott tőle az angyal."        ( Lk 1,26-38)

Néhány kérdés személyes elmélkedéshez:

- A te Életedben melyek azok a területek, ahol példaképként állhat előtted Mária bátorsága, nagyvonalúsága és egyszerűsége?

- Volt-e már olyan helyzet az életedben, hogy Isten (akár egy hírnökén keresztül) megszólított téged? Mi volt ez a helyzet? Hogyan reagáltál?

- Ki tudod-e mondani Máriával együtt, hogy ,,Íme, az Úr szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint"? Ha nem, mely tényezők akadályoznak ebben? Hogyan lehet ezektől szabaddá válnod?

Megjegyzések

  1. Nekem Kis Szent Teréz Ezért szeretlek Mária ... kezdetű írása hozta igazán közel Máriát

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések