Megünnepeltük!

OK, azt már tudjátok, hogy szülinapunk volt. Érdekel benneteket, hogy hogyan ünnepeltük meg? Összegyűltünk a budapesti, Mese utcai házunkban, ahol egyik régi barátunk, Kiss Ulrich SJ misézett. 
Ez az ünnep arra is alkalmat adott, hogy négy, hozzánk közel álló nő egy évre ismét elkötelezze magát. Ígéretet tettek arra, hogy a következő egy évben is a Szent Szív Társaság szellemisége szerint fognak élni, és azzal segítik a Társaság életét, hogy részt vesznek a küldetésünkben. Ők a mi társult tagjaink.

Egy-egy szerzetesrendben nemcsak radikális elköteleződésre nyílik alkalom, hanem lehetőség van arra is, hogy akár családos emberként is kapcsolódjon valaki a rend lelkiségéhez, küldetéséhez. Sok rend úgy nevezi ezt a lehetőséget, hogy "harmadrend", gondoljunk a ferences harmadrendre, a domonkos harmadrendre, de méltán híres a karmelita harmadrend is. Ezt az egyházi hagyományt folytatják a mi társult tagjaink is. Ők  - talán lelki útkeresésük miatt - rendszeresen látogatták  programjainkat, ahol személyes kapcsolat alakult ki velük így váltak aztán barátainkká, majd társult tagokká.


A szentmisét követő közös vacsorán meghallgattuk Ulrich atya újító közgazdasági szemléletét, majd  a társult tagjaink mesélték el, miben változott meg életük, amióta hozzánk kapcsolódtak. Egészen megindító szavak hangzottak el, például az, hogy azóta könnyebben tudják megélni a szeretetet  saját családjukban. Volt, aki felfedezte, hogy élete a szemlélődő imamód gyakorlása által lassan-lassan átrendeződött. Volt, aki életében először került olyan helyre, ahol  elfogadták úgy, ahogy van. Először tapasztalta meg az emberektől azt az IGEN-t, amit Isten folyamatosan kimond az emberiség minden tagjára, és ez megnyitotta őt Isten felé.

Te megtapasztaltad már azt, hogy olyannak fogadnak el, amilyen vagy?!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések