Nemzetközi gyalogos zarándoklat a Sacré Coeur nővérekkel


A Sacré Cœur nővérek és a nyugat-európai Magis által szervezett zarándoklat lesz 2018. július 21-28. között Franciaországban, Grenoble közelében, Szent Philippine Duchsene lába nyomában, aki a Szent Szív Társaság (Sacré Cœur) nagy misszionáriusa volt a 19. század elején. 2018-ban ünnepeljük a 200 éves évfordulóját annak, hogy Philippine megérkezett Észak- Amerikába, egy még szinte érintetlen területre. Jó lehetőség, hogy felfedezzük együtt, mi is az a misszió és hogy megtanuljuk, hogyan tudjuk ma átlépni a határainkat és megnyílni a más, az ismeretlen felé.
 
A francia forradalom idején Philippine, családjával együtt Grâne-ban lakott. Majd mégis visszatért Grenoble-ba, hogy a legszegényebbek mellett lehessen.
A zarándoklat Grâne-ból fog indulni (5 km -re van Allex-től) és Grenoble-ba érkezünk.
Egy szakaszt busszal fogunk megtenni, és naponta 20-25km-t fogunk gyalogolni. A zarándoklat Philippine alakja köré épül, melynek során lesznek különböző imaidők, tapasztalatszerzés, megosztás, visszapillantás, és ismerkedés a különböző nemzetiségű fiatalokkal.

- Nyelv: Angol vagy francia nyelvtudás szükséges a közös imákon és a kiscsoportos beszélgetéseken való részvételhez.
- Korosztály: 18-35 év
- Ára: az ottartózkodást támogatásokból meg tudjuk oldani, a Franciaországon belüli közlekedésre is igyekszünk még forrásokat találni, így a személyenként fizetendő összeg a Bp-Lyon-Bp. utazást jelenti. (Ez lehet egyéni szervezés is.)
- Jelentkezés: Minél hamarabb, de legkésőbb 2018. február 28-ig
- Érdeklődés és jelentkezés: hivatasrscj@gmail.com vagy személyesen Kata Heim Rscj

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések