Isten mindenkit hív


Van egy mindenkinek szóló meghívás: meghívásunk van arra, hogy Isten szeretetéből éljünk. Ugyanakkor szabadon válaszolhatunk erre a hívásra, vagy el is utasíthatjuk, mert  Isten ragaszkodik hozzá, hogy meghagyja a szabadságunkat.


Mindannyian hívva vagyunk…
Talán Isten arra hív Téged, hogy megházasodj, hogy családot alapíts, hogy konkrétan másoknak add oda az életed. Vagy talán arra hív, hogy pap legyél, Isten és az emberek szolgálatába állj, hogy az Örömhírt hirdesd. Az is lehet, hogy az Úr szerzetesnek hív, arra, hogy teljesen neki szenteld az életed. Bármelyik is legyen, Isten arra hív, hogy boldog legyél. Arra hív, hogy örülj, növekedj a szentségben, szeress és engedd magad szeretni…és hogy élj! Ez az elsődleges hivatása minden embernek a földön. Az Úr arra is meghív téged, hogy megtaláld azt az egyedi módot, ahogy te töltöd be keresztségből fakadó küldetésedet és leszel tanítvánnyá, hogy másokat boldoggá tegyél.

De honnan tudjuk, melyik a mi utunk? Hogyan válaszoljunk tévedés nélkül? Hogyan válasszunk jól? 
Előfordulhat, hogy rokonaid, barátaid nem vesznek komolyan, amikor felteszed ezeket a kérdéseket. Egyáltalán kell erről mindenkinek beszélni? Nem muszáj. Nem arról van szó, hogy titokban kell tartani a hivatással kapcsolatos visszatérő kérdéseket, de segíthet, ha kiválasztunk egy tapasztalt személyt, aki segíteni tud nekünk egyéni reflexiónkban, aki kíséri útkeresésünket. Ez lehet egy pap, szerzetes, vagy egy lelki kísérésben jártas laikus. 
Forrás: indafoto.hu

hogy tanúságot tegyünk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések